CellMaxx™ AFA

Supaya Anda Tidak Ketinggalan “Updates”CellMaxx
& Respon Terkini Pengguna CellMaxx, Tolong Masukkan Emel Anda Di Bawah:
Langgan CellMaxxMalaysia.com Newsletter


Anda Tentu Tertanya Tanya Kenapa dan Bagaimana AFA Ini Boleh
DiIktiraf 
Menjadi SuperFood Yang Berfungsi Untuk Merangsang Pengeluaran
Stem Sel Dewasa
Dari Dalam Tulang Sum Sum Kita Sendiri.

Anda Nak Cepat? Boleh Tengok Grafik Di Bawah, Tak Sampai 5 Minit:

CellMaxx-AFA-1 CellMaxx-AFA-2 CellMaxx-AFA-3 CellMaxx-AFA-4 CellMaxx-AFA-5 CellMaxx-AFA-6 CellMaxx-AFA-7 CellMaxx-AFA-8 CellMaxx-AFA-9 CellMaxx-AFA-10 CellMaxx-AFA-11 CellMaxx-AFA-12 CellMaxx-AFA-13 CellMaxx-AFA-14

Nak Beli CellMaxx? Terus Ke Link Cara Beli CellMaxx Ini.

Berminat Untuk Membaca Lagi?
Ini Grafik Tambahan Yang Lebih Mengujakan Tentang CellMaxx

64 Nutrien CellMaxx

Bersedia Nak Beli CellMaxx? Terus Ke Link Cara Beli CellMaxx Ini.

Nah, Bagaimana? Itu Sebab CellMaxx DiGelar “SuperFOOD”

Ini Versi Yang Lebih Panjang… Bagaimana Ianya Bermula…

Perkataan Aphanizomenon – Flos – Aquae adalah dari bahasa latin yang bermaksud:

Invisible Living Flower Of The Water = Bunga Hidup Yang Tidak Kelihatan Di Dalam Air

Aphanizomenon Flos – Aquae (AFA) adalah dari spesis Cyanophyta yang berada di dalam sistem air tawar. “Cyano” adalah bahasa Greek yang bermaksud “blue – green”. Justeru itu AFA juga sangat dikenali sebagai “Blue Green Algae atau Algae Biru – Hijau.

Algae adalah tumbuhan yang paling awal di bumi. Algae mendapat tenaga dari matahari melalui proses fotosintesis. Algae menjadi tumbuhan yang melakukan proses fotosintesis tercekap berbanding mana mana tumbuhan lain di bumi. Algae menyumbang 90% bekalan oksigen bumi. Maka kepekatan klorofil algae adalah yang tertinggi sekali.

Algae amat tahan lasak dan boleh menyesuaikan diri dengan pelbagai keadaan cahaya, haba, tahap karbon dioksida, tahap oksigen dan persekitaran fizikal yang unik seperti berair. Terletak di bahagian bawah rantaian makanan, algae adalah makanan yang paling kaya nutrien yang pernah dicipta oleh Allah swt. Secara mudah, AFA adalah pemakanan lengkap dalam bentuk yang paling asas  dan digelar sebagai “building blocks of health”.

Bank Dunia dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengisytiharkan algae menjadi penyelesaian kepada kekurangan makanan di dunia.

NASA pula telah memberikan algae kepada angkasawan mereka selama lebih lima puluh tahun dan NASA menegaskan bahawa satu gram algae mempunyai persamaan nutrisi dengan pemakanan 1,000 gram buah-buahan dan sayur-sayuran.” Bermakna AFA bukan sekadar makanan tambahan tetapi sebagai satu makanan super yang sangat lengkap.

Lokasi & Sumber AFA

AFA didapati tumbuh dengan subur dan dituai dari bahagian Hulu Tasik Klamath, Oregon, Amerika Syarikat. Hulu Tasik Klamath ini sangat bersih meliputi kira-kira 97 kilometer persegi di ketinggian 4500 kaki dari aras laut.  Sumber air Tasik Klamath yang mengalir sehingga ke Lautan Pasifik melalui Sungai Klamath adalah satu ekosistem air yang paling jernih dan murni terdapat di Amerika Utara. Air yang jernih di Hulu Tasik Klamath bersumber daripada 17 mata air semula jadi dengan kawasan tadahan hampir 10,000 kilometer persegi termasuk air mata air mineral Crystal dari bawah dasar Tasik Crater dan aliran salji cair dari pergunungan gunung berapi Snowcapped yang membentuk aliran “Sungai Cahaya”.

Akademi Sains Kebangsaan mengiktiraf AFA di Hulu Tasik Klamath sebagai satu kawasan sumber makanan yang paling banyak nutrien di planet kita! AFA adalah SuperFood yang sangat seimbang, sangat bernutrisi, paling murni, segar dan secara semula jadi tulen!

klamath lake 4

Kenapa AFA Subur Di Tasik Air Tawar Klamath?

1. Sebab pertama adalah kandungan mineral surih yang banyak di ekosistem air sejuk – jernih di Tasik Klamath. AFA memerlukan sumber yang kaya dengan mineral surih untuk berkembang biak dengan subur sekali. National Geographic (Mei 1998, Vol. 198 No. 5) menyimpulkan bahawa Tasik Klamath sebagai rantau geologi yang paling aktif di dunia. Aktiviti geologi ini telah membawa kumpulan mineral surih yang banyak dan pelbagai yang kemudiannya diangkut oleh aliran anak – anak sungai masuk ke dalam Tasik Klamath yang menjadi sumber nutrien kepada AFA.

2. Sebab kedua mengapa AFA begitu banyak di Hulu Tasik Klamath adalah sumber alkali tulen yang banyak di sekitar kawasan tadahan sentiasa bergerak mengalir bersama hujan dan cairan salji masuk ke ekosistem Tasik Klamath yang akhirnya dimanfaatkan untuk tumbesaran AFA.

3. Sebab ketiga berkaitan dengan faktor geografi:

  • Latitude Tasik Klamath yang terletak jauh di utara mengalami musim panas yang lebih panjang berbanding musim sejuk. Sudut matahari di langit pada musim sejuk pula sangat rendah. Ini menyebabkan sinar matahari tidak dapat menembusi ke dalam air untuk membekalkan tenaga untuk fotosintesis. Pun begitu, AFA terus mampu kekal aktif di musim sejuk sekaligus menunjukkan keunggulan kehidupan tumbuhan bernama AFA ini.
  • Ketinggian Tasik Klamath berada di ketinggian 4500 kaki dari aras laut dan ini membolehkan ia terpelihara dari sebarang pencemaran. Sementara dengan musim sejuk yang sejuk dan air tawar yang sejuk sepanjang musim panas membolehkan AFA tumbuh dengan subur dan banyaknya.
  • Air segar Tasik Crater adalah sumber air yang paling tulen di Amerika Utara. Terletak pada 7500 kaki dari aras laut. Air segar tulen ini menjadi sumber air utama yang masuk ke Tasik Klamath.
  • Unit Termal Tasik Klamath menerima cahaya matahari selama 300 hari setahun. AFA menukarkan cahaya matahari ke dalam unit bio tenaga melalui proses fotosintesis dengan sangat cekap.

AFA telah menjadi sangat padat dengan pelbagai khasiat dan bebas sepenuhnya daripada toksik. Ia merupakan organisma sel tunggal yang unik yang mempunyai ciri-ciri tumbuh-tumbuhan, haiwan dan bakteria. Seperti tumbuh-tumbuhan, ia mempunyai klorofil dan melalui fotosintesis menghasilkan oksigen. Seperti bakteria, ia mempunyai dinding sel rapuh. Seperti haiwan, ada kalanya ia menggunakan oksigen dan menghasilkan karbon dioksida

Siapakah Pengguna Penguna AFA Ini?

Kini semakin ramai manusia (jutaan) mendapat informasi dan kesedaran tentang AFA yang boleh meningkatkan prestasi kedua-dua fizikal dan mental dengan menyubur – sihatkan ekosistem tubuh di peringkat sel.

AFA AthleteTestimonials

Kenapa Kita Perlu Mengambil CellMaxx™ AFA?

Mudah sahaja, kerana CellMaxx™ AFA yang kaya nutrien itu memberikan bekalan nutrien yang optimum kepada kita kerana kita tidak menerima nutrien yang secukupnya dari jenis jenis makanan yang kita makan sehari –  hari. Kebanyakan bekalan makanan semasa hari ini ditanam di tanah yang sangat kurang kandungan nutriennya. Ini memang telah menjadi satu isu global yang kritikal.

Tanah yang kekurangan bekalan nutrien menyebabkan sayur sayuran sangat kurang berkhasiat, sama ada yang dimakan terus oleh manusia atau yang masuk ke rantaian makanan haiwan ternakan sebelum berpindah kepada manusia melalui pemakanan berdaging. Akhirnya sistem tubuh dan minda kita tidak boleh berfungsi dengan baik sekali.

Justeru dengan memahami asal usul sumber CellMaxx™ AFA yang sangat kaya nutrien, pengambilan AFA akan membantu sel sel tubuh kita memanfaatkan pelbagai nutrien dari CellMaxx™ AFA dan CellMaxx™ AFA juga merangsang pengeluaran stem sel yang baru dari tulang sum sum yang akan memulihkan sistem kesihatan di peringkat sel lantas mewujudkan keseimbangan status kesihatan seseorang yang sungguh harmoni.

Fantastik sekali!

Apakah Manfaat Kesihatan (Luar Biasa) Dengan Pengambilan CellMaxx AFA?

1. Menjadi rumusan utama CellMaxx™ AFA ialah protein yang lembut dan polysaccharides yang mudah dihadam oleh bakteria usus kita yang seterusnya menjadi makanan kepada darah dan sel-sel kita. “Kelembutan” AFA menjadikannya sebagai salah satu makanan yang paling mudah dicerna dalam pengambilan khasiat proteinnya. Ciri ciri ini adalah sesuatu sifat yang asing untuk sel tumbuhan, tetapi adalah perkara biasa untuk sel-sel haiwan, justeru AFA juga sering dianggap 25 peratus bersifat sel “haiwan”.

2. AFA padat dengan muatan klorofil. Klorofil membantu membina sel darah. Klorofil membantu melawan penyakit leukemia dan juga kanser kulit dan hati. Klorofil juga dapat membantu untuk membersihkan sistem usus.

3. AFA mengandungi kepekatan yang luar biasa daripada pigmen biru phycocyanin  yang membantu sistem imunisasi dengan merangsang pengeluaran stem sel dari dalam tulang sum – sum. Stem sel  ialah bentuk asas bagi semua sel – sel dan boleh berubah menjadi apa – apa sel. Termasuk Tsel, se l- sel Natural Killer, macrophages dan lain – lain sistem sel.

4. AFA terbukti mengandungi empat puluh jenis mineral makro dan puluhan mineral surih. Mineral adalah matriks atom tubuh kita dan sangat penting dalam membina setiap tisu termasuk tulang, gigi, kulit, rambut, kuku, organ-organ dalaman, sistem otot, sistem imun dan sistem saraf.

5. Kajian Weston Price’s dalam Pemakanan dan Kemerosotan fizikal menunjukkan bahawa salah satu kesan yang timbul apabila kita terlalu mengamalkan diet ialah akan berlaku kekurangan mineral. Kekurangan mineral menyebabkan berlaku kemerosotan kesihatan yang berbahaya dan kronik. Penyelesaian utama adalah dengan mendapatkan bekalan mineral dari sumber makanan yang “liar”. AFA adalah jelas sebagai satu sumber makanan yang “liar”.

6. AFA adalah sumber terbaik vitamin B termasuk kuantiti yang ketara vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B9 dan B12. Secara umum, vitamin B melawan tekanan dengan membantu untuk lebih cekap menukar polysaccharides dan lain lain karbohidrat menjadi glukosa untuk tenaga segera sedia, ketahanan dan stamina.

7. AFA merupakan sumber vitamin C. AFA mengandungi omega 3 asid lemak, termasuk rantaian panjang omega 3 asid lemak yang dikenali sebagai docosahexonoic acid (DHA). AFA juga mengandungi phospholipid choline. Ini menjadikan AFA makanan sokongan utama untuk sistem otak dan sistem saraf.

8. AFA mengandungi kira-kira 60 peratus protein dan ini menjadikannya sebagai sumber protein yang lengkap. Selain itu, terdapat 18 amino acids (blok binaan protein) di dalam AFA. Protein dan asid amino dalam AFA adalah sangat assimilable glycoprotein dan berbentuk amino acid peptide berbanding lipoprotein yang terdapat dalam produk haiwan seperti daging lembu dan ayam yang sukar untuk mencerna proteinnya. Oleh itu, masa yang diambil untuk mencerna protein AFA lebih cepat. Faktor ini sekaligus membolehkan neurotransmitters untuk kesihatan otak boleh dihasilkan daripada protein AFA dengan lebih mudah dan pantas kerana senang untuk penghadaman.

9. Protein digunakan untuk membina, menyenggara dan membaik pulih setiap tisu dalam badan kita seperti tulang, gigi, otot, saraf, kelenjar, hati, darah, hati, kulit, rambut dan segala sesuatu di antara organ tersebut. Kekurangan protein kebanyakannya dikaitkan dengan kelemahan otot dengan penyembuhan yang perlahan dan ketidakseimbangan kimia otak. Lebihan protein haiwan dikaitkan dengan penyakit jantung, penyakit buah pinggang, kanser dan kanser usus besar. Semakin jelas bahawa protein dari AFA yang berasaskan tumbuhan adalah suatu sumber protein yang lengkap dan ini menjadikannya taraf “Superfood”.

10. Sesetengah daripada amino acid peptides bebas dalam AFA bertanggungjawab untuk membantu untuk mendetoksifikasi badan kita daripada logam berat. Dr Gillian McKeith mengatakan di dalam buku Keajaiban Superfood beliau: Algae Biru – Hijau liar AFA berkesan dalam menghapuskan bahan berbahaya logam berat seperti kadmium, plumbum dan merkuri. Beliau mencadangkan memakan 0.21-0.35 auns AFA setiap hari untuk kes-kes yang menghadapi ketoksikan logam berat yang teruk.

Klorofil

AFA mengandungi klorofil lebih daripada apa-apa makanan semula jadi yang lain. AFA 3 hingga 5 kali lebih klorofil daripada rumput gandum wheatgrass! Klorofil menyahtoksin badan daripada bahan toksik yang dijana di dalam tubuh dan bahan buangan metabolisme. Klorofil juga melindungi kita daripada pencemaran luaran alam sekitar yang kita berinteraksi setiap hari.

Amino Acids

22 asid amino terdapat di dalam AFA. 8 jenis darinya adalah asid amino yang utama. Asid amino adalah blok bangunan protein dan otot tisu. Asid amino membina otot, sel-sel dan pembaikan adalah bahan-bahan mentah yang merupakan otak neuro – hormon serotonin yang penting dan dopamin disintesiskan. Hormon otak sebagai “makanan” kepada keseronokan dan keseimbangan pusat kawalan otak yang mempengaruhi bagaimana “mood” kita berperasaan dari masa ke semasa.

Phycocyanin

AFA ialah sumber yang banyak phycocyanin, pigmen biru yang terdapat dalam AFA. Sama seperti klorofil, phycocyanin melindungi tubuh badan dari pelbagai bahan-bahan toksik yang terdapat dalam makanan kita, udara dan air. Penyelidikan terkini telah mendedahkan bahawa phycocyanin adalah antioksidan yang berkesan dan menggalakkan fungsi sendi yang sihat.

Enzymes

Enzim adalah cahaya kehidupan di belakang setiap tindak balas metabolik dalam badan. Tanpa enzim vitamin dan mineral tidak boleh diserap oleh sistem tubuh. Enzim penting untuk proses penghadaman. Hanya makanan mentah mengandungi enzim. AFA ialah makanan mentah – segar yang mengandungi banyak enzim.

Antioxidants

Beta-carotene adalah pelopor kepada Vitamin A.  U.S. Center for Disease Control menyatakan bahawa Vitamin A membantu mencegah kanser. Seperti Vitamin C, Beta-carotene merupakan anti – oksidan yang kuat bertindak melindungi sel – sel daripada radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan kepada bahan kimia berbahaya dan kesan memakan terlalu banyak makanan yang diproses.

Minerals

Mineral, terutamanya  mineral surih semakin sukar untuk didapati di dalam kebanyakan amalan diet moden. Vitamin tidak boleh digunakan tanpa kehadiran mineral surih. AFA mengandungi 68 mineral utama dan 70 mineral surih yang diketahui oleh sains dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh.

(Sambungan Bahagian di Bawah Belum Diterjemah Ke Dalam Bahasa Melayu)

VITAMINS

Aphanizomenon-flos-aquae (AFA) is a source of almost every known vitamin. The vitamins found in AFA are absorbed much more easily and completely than artificial, poorly assimilated man-made vitamins.

VITAMIN B-12

Aphanizomenon-flos-aquae provides a plant-based source of B12 without the potential health risks associated with animal-based B12 sources which contain unwanted cholesterol, artificial chemicals and hormones. B12 promotes vitality, stimulates libido, and is an essential nutrient for our nervous system.

ESSENTIAL FATTY ACIDS

Each of the trillion cell walls in our bodies are made from Essential Fatty Acids (EFA). Researchers tell us most people are deficient in EFAs. Aphanizomenon-flos-aquae is rich in EFAs, especially the Omega-3 form (the hardest to find, even in natural foods). Omega-3 helps to maintain healthy cholesterol levels. Research shows Omega-3 is beneficial to the cardiovascular, immune and nervous systems.

The nutrients found in Aphanizomenon-flos-aquae (AFA) are perfectly combined by nature, and work so synergistically, that AFA delivers a wide range of nutritional health benefits for the regular user.

About the Brain

The brain is the most undernourished organ in the body. Although it comprises only 2% of the total body weight, it uses 20% of the body’s available energy resources. Each of its estimated 10 billion neurons has an insatiable appetite which must be satisfied every minute of every day of our lives. Aphanizomenon-flos-aquae metabolizes molecular nitrogen directly from the air. This growth pattern allows for the bio-synthesis of Low Molecular Weight Peptide Groups. These low molecular weight peptides are the precursors of neurotransmitters, which are used by various regions of the brain and body to initiate the secretion of other substances (such as hormones) that influence metabolic functions.

Neurotransmitters can be seen as the chemical link whereby neurons communicate with one another. The ability of the brain neurons to manufacture and utilize neurotransmitters is dependent upon the concentration of amino acids in the bloodstream. This largely depends upon the food consumption of the previous meal.

The Importance of Proteins & Amino Acids

All of the body’s basic biochemical processes require energy to occur. It is from the ingestion of various food substances that the required amount of energy is obtained. The central part of the body’s energy package that provides for the replication and repair of cells, organs and organ systems is protein. Next to water, protein is the most abundant substance in a healthy human body. It comprises a major portion of the blood and lymph and creates a natural immunity by giving the body a means of recognizing invading foreign cells and viruses.

Proteins are made up of amino acids, which are the building blocks of the body. Proteins comprise 90% of the hemoglobin and form the backbone of the body’s immune system. Aphanizomenon-flos-aquae contains more protein than any other organism (plant or animal). There are 22 amino acids; 8 of these are essential and must be obtained from our foods. Without proper quantities of all the amino acids, health cannot be maintained. When improper amounts of amino acids are consumed, the less important body tissues are “cannibalized” causing premature aging and possible severe deficiencies, such as lack of motivation, loss of memory, low mental alertness, poor intellectual performance and depression. What is truly unique about the algae is that its amino acid profile is almost identical to that found in our body, making Aphanizomenon-flos-aquae one of nature’s perfect foods.

Aphanizomenon-flos-aquae as a Foundation Food

Research has shown it’s not only what you eat, but what your body absorbs and assimilates that is important. Aphanizomenon-flos-aquae, existing at the beginning of the food chain, provides nutrition in its simplest form, balanced whole food nutrition that is easily digested and absorbed. AFA has a soft cell wall that is easily digested by the body. This allows rapid absorption of vital nutrients with 97% assimilation.

Aphanizomenon-flos-aquae (AFA), harvested from the wild in its 100% organic natural state, comes to you directly from southern Oregon’s extraordinary Upper Klamath Lake. Located at 4100 feet in elevation, the lake is far removed from any large cities that might pollute the air and water, and is entirely surrounded by the Cascade Mountains. This unique ecosystem of mineral-rich water, clean air and high intensity sunlight makes Upper Klamath Lake the perfect ecosystem for this nutrient-dense whole food.

Aphanizomenon-flos-aquae (AFA) from Klamath Lake exhibits the nutritional characteristics that make it great. It is the most fundamental food on the planet; there is simply nothing that compares. Cyanophyta has been harvested and consumed for centuries and yet, until recently, its immense nutritional value has mostly gone unrecognized. Science is now focusing their attention on AFA due to current research that has shown AFA’s unique photochemistry link to controlling many disorders affecting the body. The results of this research and testing have been impressive enough for UC Irvine Scientists to call it a “Super Food, capable of contributing to the achievement and maintenance of wellness”.

The Importance of Vitamins

Typical Nutrient Composition (%Dry Weight)

* Protein 60%

* Lipids 4%

* Carbohydrate 22%

* Chlorophyll 3%

* Fiber 1.5%

* Minerals 7%

* Moisture 5%

It’s only what your body will use (absorb) that counts! AFA (Aphanizomenon-flos-aquae) is 97% usable by the body, compared to synthesized vitamins which are 5-25% usable. Vitamins are essential to human life. They are organic compounds necessary in small amounts to promote growth and maintenance of life. They do not provide energy, nor do they construct or build any part of the body. They are needed to transform food into energy for the body. Aphanizomenon-flos-aquae contains a complete balance of vitamins except for vitamins “D” and “E”.

Vitamins (per 1 gram of AFA)

* Provitamin A (beta carotene) 2400.00 IU

* Thiamine B1 4.80 mcg

* Riboflavin B2 57.40 mcg

* Pyridoxine B6 11.10 mcg

* Cobalamin B12 8.00 mcg

* Ascorbic Acid C 6.70 mg

* Niacin 0.13 mg

* Folic Acid 1.00 mcg

* Choline 2.30 mg

* Pantothenic Acid 6.80 mcg

* Biotin 0.33 mcg

* Vitamin E 0.13 IU mcg

* Inositol 0.35 mg

The Importance of Chlorophyll

Chlorophyll is a very important part of the AFA. Its molecular structure is almost the same as that of the hemoglobin, which is responsible for carrying oxygenated blood throughout the body. Aphanizomenon-flos-aquae is the prime nutrient, and chlorophyll is the central molecule for increasing the oxygen availability to your system. Chlorophyll is vital for the body’s rapid assimilation of amino acids. AFA is the highest known source of chlorophyll.

Chlorophyll Content Comparison (per 10 grams)

* AFA 300 mg

* Spirulina 115 mg

* Chlorella 280 mg

* Barley Grass 149 mg

* Wheat Grass 55 mg

The Importance of Organic Minerals

Minerals are important to the overall functioning of the mind and body. They have two general body functions – building and regulating. Without minerals, vitamins have no function. Minerals help build the skeleton and all soft tissues, and regulate heartbeat, blood clotting, internal pressure of body fluids, nerve response and oxygen transport from the lungs to the tissues. Aphanizomenon-flos-aquae contains almost every organic mineral in trace amounts, which is what the body must have to function well.

Minerals can literally mean the difference between good health and serious disease. While the minerals only represent about one percent or less of our daily food intake, without them we cannot metabolize our food, and we would then quickly perish.

Minerals (per 1 gram of Aphanizomenon-flos-aquae (AFA)

* Boron 10.00 mg

* Calcium 14.00 mg

* Chlorine 464.00 mcg

* Chromium 0.53 mcg

* Cobalt 2.00 mcg

* Copper 4.00 mcg

* Germanium 38.00 mcg

* Flourine 0.27 mcg

* Iodine 0.53 mcg

* Iron 350.70 mcg

* Magnesium 2.20 mg

* Manganese 32.00 mcg

* Molybdenum 3.30 mcg

* Nickel 5.30 mcg

* Phosphorus 5.10 mg

* Potassium 12.00 mcg

* Selenium 0.67 mcg

* Silicon 186.70 mcg

* Sodium 2.70 mg

* Tin 0.50 mcg

* Titanium 23.30 mcg

* Vanadium 2.70 mcg

* Zinc 18.70 mcg

The Importance of Beta-Carotene

The body uses beta carotene to produce its own vitamin A. Because the body converts beta carotene into vitamin A only as needed, there is no threat of toxic build up. The beta carotene in AFA is probably one of the most powerful natural antioxidants known today. It may well be the single most important factor towards enhancing the immune system (by protecting the thymus gland) and thus increasing our life span. However, the potential healing properties of beta carotene are maximized ONLY when other important carotenoids are also present. Aphanizomenon-flos-aquae contains many carotenoids, to synergistically neutralize the deleterious effects of dangerous free radicals. In the past 25 years, twenty-four worldwide studies have looked at beta carotene; all findings are consistent. Leading degenerative disease research authorities have shown that people who consume higher-than-average amounts of foods rich in beta carotene have lower incidence of degenerative diseases.

The Importance of Pure Drinking Water

We can go without food for weeks but without water we die of dehydration in a few days. Over two thirds of our body is water, yet most of us do not clearly understand the importance of drinking pure water (no chlorine, no chemicals, no bacteria or carcinogens.) Water is the most abundant compound in the human body and is necessary for:

* Digestion of food

* Regulation of body temperature

* Transport of food to the tissues

* Elimination of toxins and body wastes

* Circulation of body fluids (like blood and lymph)

* Lubricant in the joints and internal organs – keeping them moist

* Permitting the passage of substances between the cells and blood vessels

Water is part of the blood system holding dissolved minerals, like calcium and magnesium, in solution and making them available to body tissues where they are required for proper health. When water consumption is limited, the body robs some areas to protect different tissues and organs, which results in pain, tissue damage, and a variety of common health problems. All too frequently we tend to confuse thirst with hunger and instead of drinking water, we eat, leading to weight gain. Your body needs a minimum of 1/2 ounce of pure water, per pound of body weight, per day.

The Bottom Line

America’s food supply is highly refined, processed, genetically altered and nutrient deficient. All of these factors negatively affect our bodies over time. It is very difficult to eat and stay healthy on the typical American diet. Over production of our farmlands have depleted the soils, causing our foods to be nutrient deficient. Most of the major degenerative diseases are largely caused by poor diet and unhealthy foods. Dr. Stanley S. Bass, N.D., D.C., Ph.C. says: The closer the food comes to the natural state in which it occurs, or the closer we come to its raw, unrefined form, the higher its quality is. In this condition, all the enzymes are found intact. The amino acids are in their finest form. The minerals, vitamins, trace elements, carbohydrates and life force are present. This life force is, in turn, capable of reproducing tissue which is full of life and longer lasting in structure. Eating organically grown unprocessed foods, fruits, vegetables, nuts and seeds provides your body nutrients that are free of herbicides, pesticides and preservatives.

Aphanizomenon- flos-aquae is nature’s most basic food. It exists at the beginning of the food chain, provides perfect nutrition and contains more protein than other whole foods. This super nutrition provides rich naturally occurring chlorophyll. Chlorophyll has been shown to enhance your entire health and boosts our immune system. This amazing food can also help to purify the blood, promote intestinal regularity and naturally help heal the body.

Wild Blue-Green Algae (Aphanizomenon-flos-acquae)

Whereas spirulina and chlorella are grown in man-made tanks, wild blue-green algae grows naturally in Upper Klamath Lake in Southern Oregon, making it a particularly unique whole food supplement. This single-celled micro-algae was first discovered over 15 years ago in one of the most diverse and rich wetland habitats in North America. It is harvested at the peak of its bloom in summer, and then quickly freeze-dried to preserve its nutritional profile and enzymatic activity.

Upper Klamath Lake has an average depth of about eight feet, yet the algae feeds on mineral rich sediment that is believed to be at least 35 feet deep. It’s estimated that just one inch of this mineral rich sediment, generated over 10,000 years ago from a volcanic explosion, is able to produce enough algae to feed every person on the planet one gram a day for the next sixty years!

Many believe it is the “wild” nature of blue-green algae that gives it such an excellent nutritional profile. The chlorophyll content is twice as high as that of spirulina.

Aphanizomenon-flos-aquae (AFA) is a nutritional powerhouse. Over 98% of its nutrients are bio-available, which means they can be used directly by the body in the same form in which they naturally occur. Amino acids are the building blocks of proteins (and muscle tissue), and AFA contains all eight essential amino acids, in the correct profile for optimum absorption. Aphanizomenon-flos-aquae contains up to 68% more protein by weight than any other whole food. It also has high neuropeptide concentrations to help repair, rebuild and strengthen neurotransmitters in the brain so that neurons can communicate optimally with the rest of the body. Nearly 50% of AFA’s lipid content is the essential fatty acid alpha-linolenic acid (omega-3). Omega-3 fatty acids support the immune system and build the white fatty myelin sheath on connective neural fibers in the brain. People who eat AFA on a regular basis report an overall increase in mental alertness and stamina, improved short and long-term memory, enhanced creativity and problem-solving abilities, as well as a greater sense of well being.

Aphanizomenon-flos-aquae has a full spectrum of naturally cheated minerals and trace minerals, as well as a wide range of vitamins. One gram of wild blue-green algae supplies 48% of the recommended daily requirement of Vitamin B1 (beta-carotene), 133% of Vitamin B12 and significant amounts of all the B complex vitamins. The protein rich cell wall of Aphanizomenon-flos-aquae is a source of glycogen, used by the liver for energy, which is one reason people often report an increase in energy after adding it to their daily diet.

Untuk Mendapatkan CellMaxx AFA Dengan Segera:

Cara Membeli CelMaxx AFA atau WhatsApp: 014 – 526 06 39